7 Tips bij verkoudheid en griep!

Terwijl ik mij al 3 dagen niet top fit voel, mijn neus helemaal kapot is van het snuiten en mijn tissues binnen 4 dagen op zijn heb ik toch maar besloten om voor jullie aan de gang te gaan! Verkouden zijn is echt een ‘irritatie factortje’ als ik het zacht mag uitdrukken, daarom hier wat tips om er sneller vanaf te komen.

Drink water,

Ons lichaam bestaat voor minimaal 70% uit vocht, en dat vocht helpt ons met het vervoeren van goede en negatieve stoffen. Door wat extra water te drinken en wat minder vocht onttrekkende dranken zoals koffie en alcohol, help je bij de afvoer van je afvalstoffen!

 Citrusvruchen,

Deze bevatten veel Vitamine C en helpen je lever, dus ook je imuunsysteem! Vooral Citroen en grapefruit zijn hier zeer geschikt voor, andere vruchten zijn wat te zoet om deze werking te bevorderen!

Kippensoep,

Studies hebben aangetoond dat kippensoep helpt bij griep en verkoudheid, het is dus echt geen fabel! De stoom die van de soep afkomt, verlicht de verstopping van neus en borst.

Ui,

Het is al erg genoeg dat je niet fit bent maar moet die neus nou dan ook nog dicht zitten? Een simpel middel om wat verlichting te brengen is een rauwe ui, een wat? Schil de ui en snijd hem in grote stukken, leg op een bord naast je bed. En laat zijn werk doen!

(ps: deze moet ik zelf ook nog proberen!)

Zoutwater,

Geen neusspray in huis en het is zondag? Geen probleem kook een beetje water en los hier zout in op. Dit zorgt ervoor dat je snot los komt, waardoor je hopelijk snel weer kan ademen!

LET OP: laat eerst afkoelen voor je het in je neus gooit! Dank.

Vaseline,

Oke dit is meer om die kapotte neus vleugels te helpen door al dan snuiten. Smeer ze in met vaseline of andere parfum vrije cremé. Hierdoor voelt het minder ruw en pijnlijk aan en hersteld het sneller.

Tweeten,

Je kan ook tweeten naar #kleenexhelpt of @kleenexhelpt en wie weet krijg jij ook zo’n super leuk pakketje 🙂

Nu ik dit zo lees houd ik me hier dus absoluut niet aan, oeps :# ik drink liters koffie, heb geen ui in huis en ook geen zure citrus vruchten. Maar mocht je dit nou wel hebben, dan hoop ik dat je wat hebt aan deze tips! Laat je het even in een reactie weten? Of heb je nog een tip voor mij, gooi die er dan ook even neer!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
19 + 10 =