Ben ik dan niets?

Soms dan twijfel ik over mijn vrienden, zijn ze wel echt? Ben ik wel echt? Gelukkig weet ik dat ik goed genoeg ben, maar ik had pas geleden wel even een momentje.

Alweer ben ik vergeten, of niet mee gevraagd. Wil je me dan niet mee hebben? Heb ik iets verkeerd gedaan?

Ik heb er meerdere keren om gevraagd, zullen we met zijn 3en gaan? Met wie gaan jullie? Kan ik mee? Maar telkens kreeg ik geen antwoord, elke keer dacht ik dat jullie me gewoon vergaten te antwoorden. In het begin vond ik het niet erg, tuurlijk we hoeven niet alles samen te doen. Maar nu ga ik er dingen achter zoeken, vergeten jullie me gewoon, ben ik dan niets?

Ja, zo voel ik mij op dit moment. Ik voel me namelijk helemaal niets.

Opvallen

Nu is vandaag niet een uitzondering, er zijn vaker dagen dat jullie mij ‘vergeten’ ik weet niet hoe, met mijn rode haar val ik toch wel redelijk op vind ik zo! Maar die enkele keren dat we met zijn allen zijn? Ze zijn zo gezellig en dan zijn we dus wel even weer één groep, een groep met zijn allen inclusief ik.

Groeien we dan uit elkaar? Omdat we elkaar nu niet meer wekelijks zien? Is een vriendschap dan meteen minder waard? Of heb ik iets gedaan, waar ik niks vanaf weet?
Is het dan zo moeilijk om iets goed te communiceren tegenwoordig? Kunnen we dit meer, door al die smartphone, en sociale media? Kunnen we niet meer een mens betrekken in iets?

Een heleboel vragen, zoals je kunt zien en allemaal onbeantwoord. Met de grootste vraag, ben ik dan helemaal niets?

Ik ben goed genoeg

Nou volgens mij ben ik niet niets, ik ben prima zoals ik ben en ik vind het jammer dat niet iedereen dat kan waarderen of het lef heeft om te zeggen wat ze dan daadwerkelijk denken. Maar tegenwoordig maken we roddelen en maskers opzetten ook wel vrij makkelijk.

Heb jij vrienden die eigenlijk niet zoveel om je geven? Voel je je ook wel eens niemand? Laat het me weten in een reactie!

(Mocht je je aangevallen voelen, vooral niet doen. Na het schrijven van dit artikel het allemaal opgelost en uitgepraat. Er was sprake van een beetje miscommunicatie.)

You may also like

1 reactie

  1. Je bent inderdaad zeker niet niks. Toch mooi dat je dit toen even van je af hebt geschreven.

    Genoeg mensen die van je houden zoals je bent. ❤ Je hebt een prachtige persoonlijkheid Carmen, maar dat weet je zelf ook wel. 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
20 + 6 =