Body Shaming

Het onderwerp is pittig maar moet wel eens aangesneden worden. Tijdschriften die alleen maar het perfecte plaatje willen/laten zien. Waardoor modellen soms niet eens meer lijken op wie ze werkelijk zijn. Maar ook tijdschriften en websites die continu verkopen dat je met hun methode snel en gemakkelijk afvalt. Vertellen hoe je imperfecties weg kan werken en hoe jij buikvet verliest. Waardoor jij je alleen maar slechter voeld.

Om eerlijk te zijn, schaam ik mij regelmatig voor hoe ik eruit zie.

Veel mensen zouden zeggen dat ik niet moet zeuren, maar soms moet je gewoon even zeuren toch?

Vetrolletje hier, litteken daar

Ja mijn lijf is niet het perfecte lichaam. Ik heb een litteken op mijn heup en op verschillende plekken zitten vetrollen die ik daar eigenlijk liever niet zou willen hebben. En dan ga je winkelen. Bij de ene winkels koop je maat 38 maar vervolgens moet je bij een andere winkel maar 42 hebben om je been door de broekspijpen te krijgen. Niet echt bevorderlijk voor je zelfvertrouwen.

Nu moet ik heel eerlijk zijn, mijn zelfvertrouwen is nooit top geweest vroeger werd ik gepest en werd er regelmatig tegen mij gezegd dat ik ‘te dik’ was. Dat ging mij zeker niet in de koude kleren zitten, zeker niet omdat deze dingen werden gezecht voor mensen die mij naast het hart stonden.

Diƫten dan maar?

Begin dit jaar was ik dan ook vol goede moed begonnen aan een Sonja Bakker dieet. Langer dan 3 weken hield ik het niet vol en de 5 kilo die ik was afgevallen zit er inmiddels al weer aan. Dus dat heeft niet echt geholpen.

En eigenlijk is het ook helemaal niet nodig want ik mag dan wel een vetrolletje hebben, maar ik hoef ook niet perfect te zijn. Toen dit kwartje is gevallen werd alles een stuk makkelijker! Ik geniet ervan om met vriendinnen een taartje te eten in de stad. Ik eet regelmatig een portie ongezond en heb nog altijd een enorm zwak voor kipcorns.

Maar ik schaam mij er niet meer voor, mijn lijf is voor mij perfect en daar gaat het om!

Heb jij je wel eens geschaamd voor wie je bent of hoe je eruit ziet? Wees niet bang om mij een berichtje te sturen, want ook jij mag er zeker zijn!

 

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 − 21 =