Challenge Accepted #1, hoe gaat het nu?

Op een schaal van 1 tot 10 geef ik deze challenge een 12, hij is goed vol te houden! Ik heb er eigenlijk niet zoveel moeite mee tot nu toe. Het enige nadelige was dat ik iets meer kwijt was aan mijn boodschappen dan gepland!

Boodschappen;

Jah laten we meteen maar beginnen met het geen waar ik het bangst voor was, de boodschappen. Ik was iets duurder uit doordat ik veel verse ingrediënten gebruik, deze kun je immers in verschillende gerechten hergebruiken. Zo kocht ik Broccoli voor in de Quiche en voor bij de aardappels, zo heb je toch 2 gerechten met de zelfde groenten maar toch iets heel anders kwa smaak en structuur!

Op mijn lijsje stond;

  • Vast kokende aardappels (geschild) – 800 gr. €1,53
  • Broccoli – 500 gr. €1,09
  • Sperzieboontjes – €1,32
  • 1 ui – 200 gr. €0,28
  • Appels – €2,89
  • 1 L. Melk – €0,69
  • Kaneel – €0,69
  • Paprika – €0,79
  • Courgette – €0,89
  • Macaroni – €0,65
  • Schudfles pannenkoeken meel – €0,81
  • Spekreepjes – €1,35
  • 4 eieren – €0,99
  • Kookroom – €0,73
  • Sauseisen worstjes – €1,54
  • 300 gr. Gehakt – €1,55
  • Paneermeel – €0,29
  • Vlees kruiden – €0,64
  • Kruimel kaas – €1,86
  • Aardappelpuree (kant en klaar) – €0,97
  • 250 gr. Andijvie – €1,34
  • Rookworst – €0,85
  • Cherry tomaatjes – 250 gr. €0,94
  • Koopmans hartige taart deeg – €1,18

Kosten: €25,86
(Kosten berekend voor bij de jumbo)

En verder?

Het ging mij best goed af, ik heb er geen moeite mee gehad mij aan de planning te houden (wel vergat ik hem steeds, duhh hoofd als een vergiet) Ik heb wel twee dagen minder goed gegeten aangezien ik niet fit was, dus neem ik deze gerechten weer mee in de planning van aankomende week. Het lastigste hiervan is denk ik het combineren van groenten, en het maken van je week menu. Zodra dat achter de rug is, is het vrij makkelijk want dan hoef je alleen nog maar te koken!!

Weekmenu week 2;

Zaterdag: Stampot rauwe andijvie met spekjes en rookworst.
Zondag: Snackbar (oeps 🙂 )
Maandag: Soep (ja kant en klaar :$) met kruidenboter stokbrood.
Dinsdag: Macaroni
Woensdag: Mexicaanse quesadillas (knorr wereldgerechten)
Donderdag: Hier krijg ik eten van school, ivm de top academie.
Vrijdag: Kip Kerrie met doperwtjes.

Zodat niet iedereen door 4 recepten heen hoeft te scrollen om bij het einde te komen, sluit ik hier het artikel vast af! Mocht je nou wel heel graag een recept willen hebben, ze staan hier allemaal onder dus dan raad ik je aan wel even verder te scrollen!

Ga jij een recept na maken? Of heb jij nog een challenge voor mij laat het dan even weten in een reactie!!

Gekookte aardappels met sperzieboontjes en een sauseisen worstje.

Benodigdheden:
– één sauseisen worstje
– 250 gram sperzieboontjes
– 6 tot 8 aardappeltjes
– Beetje zout
– Saus naar keuze.

Bereidingswijze:
Van de sperzieboontjes haal je de kop en de kont er vanaf, hierna spoel je ze even af in een vergiet onder de kraan en kun je ze in een pan met water doet. Zodra het water kookt nog 15 minuutjes laten koken voor boontjes met een bite, en 20 minuutjes voor zachte boontjes.
En hier komt mijn geheim! Ik kook de aardappeltjes in de magnetron!! Je doet de aardappeltjes in een bakje die je kan afsluiten met een eetlepel water en een snufje zout hierna sluit je het bakje af. In de makkelijketron zetten op 800 Watt voor ongeveer 8 tot 10 minuten en je bent klaar met de aardappels.
Het worstje raad ik je aan te bakken als aangegeven op de verpakking.

En dan smullen maar!

Pannenkoeken met appel en kaneel.

Hier heb ik dus geen foto van.

Benodigdheden:
– Schudfles pannenkoeken meel
– 1 Appel
– 2 eetlepels kaneel
– 500 Ml melk

Bereidingswijze:
Schil de appel en snijd deze of in dunne plakken, of in kleine blokjes.
Voeg de melk en kaneel aan de schudfles toe en schud goed! (lekker muziekje erbij en schudden maar)
Hierna is het gewoon bakken eigenlijk! Je doet het beslag in de pan, legt er wat appel stukjes in wacht tot je beslag er wat glazig uitziet en draai hem om dan nog ongeveer één minuut op die zijde en smullen maar!

Quiche met broccoli, sperziebonen, kaas en spekjes.

Benodigdheden:

– 150 gram broccoli
– 100 gram sperzieboontjes
– 1 hand spekjes
– 4 cherry tomaatjes
– 2 á 3 eieren
– 3 eetlepels kookroom
– een scheutje melk
– 2 baden koopmans deeg voor hartige taart
– kruimel kaas

Bereidingswijze:

 Snijd de broccoli en haal de kop en kont van de sperzieboontjes, kook deze ongeveer 10 minuten voor. Bak ook de spekjes op, omdat ze in de oven niet knapperig worden.
Haal intussen de bladen deeg uit de diepvries en laat deze +/- 5 minuten ontdooien, hierna leg je 1 op de bodem en snijd je de andere in 4 repen om de zij kanten mee te bedekken.
Hierna is het een kwestie van vullen, ik heb alle groeten en de spekjes bij elkaar ingegooid en deze hierna in de vorm op het deeg gelegd.
Klop de eieren met de kook room en een beetje melk in een kom tot het één geheel is, giet dit over de groenten in de vorm. Strooi hierna wat kaas over de quiche en viola! Nu nog 45 minuten op 160 graden in de oven (heb je geen hete lucht oven, kijk dan even op het pakje). Smakelijk!

Oma’s opgebakken aardappeltjes, met broccoli en een hamburger.

Benodigdheden:

– 250 gram broccoli
– 100 gram gehakt
– 4 aardappels
– 1/2 ui
– een handje spekjes
– 1/2 ei
– 2 eetlepels paneermeel.
– snufje zout
– vlees kruiden

Bereidingswijze:

Snijd de broccoli en doe deze in een pan water met een snufje zout, kook dit ongeveer 15 minuten voor met een bite, en 20 minuten voor zacht.
Doe de spekjes in een grote koekenpan en zet deze zachtjes aan. Snijd de aardappeltjes in plakjes en de ui fijn en voeg deze aan de spekjes toe.
Doe het gehakt, een half ei, de paneer meel en wat vleeskruiden in een kom en kneed dit goed door elkaar. Rol het hierna tot een bal en druk deze plat. Zorg voordat je de hamburger gaat bakken je de boter al warm hebt. Bak elke zijde ongeveer 5 tot 10 minuten.
Ik heb nog een beetje kruimel kaas over de broccoli gedaan, dit kun je natuurlijk ook vervangen door kaas saus oid.

En dan wens ik je smakelijk eten!

 De andere recepten heb ik helaas niet gemaakt, maar deze kun je volgende week uiteraard bewonderen en na maken!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 − 21 =