Ben ik dan toch op mijn plek?

In mijn voorgaande persoonlijke updates was ik vooral bezig met mijzelf verbeteren maar misschien ging ik hier iets te ver op in? Ik merkte vooral dat ik steeds negatiever ging denken en dat ik helemaal niet meer in het moment leefde maar vooral in de toekomst.

 

Besef

Ja, het heeft even geduurd voor ik dit door had en ja ik kan er nog altijd slecht aan toegeven. Ik merk nog altijd dat ik te veel uit mezelf wil halen en soms erg negatief denk, op zo’n moment is alles wat ik doe fout en kan ik voor mezelf niks goed doen. Dit heeft ook grote impact op mijn humeur, en dat is niet zo positief. Ik houd me dan in, trek terug in mezelf en keur alles af.

Afgelopen week heb ik wat minder geprobeerd ‘erbij te horen’ ik liet alles gewoon komen, en stelde mezelf hier open voor. Niet echt het makkelijkste wat er is, geloof mij. Maar toch had ik het gevoel dat deze manier veel effectiever was, nu bedoel ik niet dat ik ineens 50 nieuwe vrienden heb gemaakt. Maar juist dat ik zelf veel vrolijker was, en minder op de feiten en leerpunten zat te focussen. Ik kon lachen met mijn klas en praten met mijn klas! Werkelijk en er werd geluisterd naar iedereen.

Leef in het moment

Misschien moet ik iets meer gaan leven in het moment en niet in de toekomst en wat ik allemaal wil bereiken? Misschien moet ik mij zelf af en toe eens laten gaan (hoor ik daar limoncello) en moet ik onbewust buiten mijn comfort-zone treden.

Misschien is dit wel de toekomst die ik zo gewild heb en eerlijk ik ben er blij om!

Wow, wat een positief bericht eigenlijk! En dan moet ik eerlijk toegeven dat ik dit moeilijker vind om te schrijven dan al die negatieve drama berichten. Heerlijk om eens met een glimlach achter de computer te zitten in plaats van tranende ogen en een snotneus.

Vond je dit nou een leuk artikel? En wil je meer happy momentjes uit mijn leven lezen? Laat het dan even weten in een reactie!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
14 + 1 =