Doorstuderen of werken?

Zoals jullie wel weten volg ik op dit moment een MBO-opleiding verpleegkundige, nu ben ik dan eindelijk laatste jaars maar dan komt de grote vraag wil ik doorstuderen, of aan het werk ik het vak waar ik tot nu toe voor geleerd heb?

Binnen de opleiding verpleegkundige word er behoorlijk op gestimuleerd om door te studeren, ze zijn van mening dat je met een HBO-Verpleegkunde diploma meer kansen hebt. Nu ben ik het op dat vlak niet helemaal met ze eens, juist in de branche waar ik in wil gaan werken is er minder vraag naar HBO mensen dan naar MBO mensen.

Maar toch heb ik het gevoel dat ik door wil leren! Om nu al mijn werkende leven te beginnen kan ik me bijna niet voorstellen, 20 jaar en dan nog tot je 67e door moeten in de zorg lijkt mij niet bepaald haalbaar! Maar ook het idee dat ik nu al alles moet weten, en verantwoordelijk ben voor deze mensen laat mij rillen.

Dan maar doorstuderen?

De afgelopen tijd heb ik mij georiënteerd op verschillende opleidingen, maar voor mij sprong fysiotherapie er toch wel boven uit. Toch bezig zijn met de gezondheid bevorderen van mensen en het menselijk lichaam. Maar ook wat meer bezig zijn met sport, klinkt voor mij als een uitdaging.

Voorbereiding,

Nu ben ik van mening dat ik, behoorlijk harder moet gaan werken op het HBO. Dan wat ik tot nu toe heb gedaan op het MBO. Maar het voorbereiden op iets waar je nog niks vanaf weet ik best moeilijk! Hierom volg ik extra lessen die mij moeten voorbereiden op het HBO! Eerlijk, eerst zag ik hier best wel tegenop elke maandag van half 4 tot half 6 extra lessen, maar tot nu toe merk ik wel dat ik er baat bij heb. En dat pas na één les!

Willen jullie op de hoogte blijven van mijn weg naar het HBO? Laat het dan even weten in de reacties!

You may also like

13 reacties

  1. Ik zou persoonlijk kiezen voor een brede basis, dus je keuze om het HBO te verkennen vindt ik persoonlijk een hele goede. Dan kan je later ook beter een plek vinden en eventueel switchen naar een ander vak gebied.

    Want ik denk net als jij dat in de zorg werken op één bepaalde positie tot je 67e een hele opgave zal zijn.

    1. De brede basis is ook waar ik voor wil gaan! En inderdaad die pensioen leeftijd is een behoorlijke kriem, hoe sommige collega’s er nu toch bij lopen om te huilen!

    1. De overstap lijkt mij ook het lastigst, maar vooral de theorie! In praktijk etc. zal ik juist wat makkelijker zijn, omdat ik erg graag met mijn handen werk.

  2. Ben heel benieuwd! Ik wil graag alsnog een hbo studie gaan volgen. Werk vinden is niet makkelijk met de opleiding die ik heb gedaan, en nu ik werkloos ben, is de drang groot om een thuisstudie te doen. Ben al 4jaar van school dus om weer volledig naar school te gaan lijkt mij niet meer fijn, en een thuisstudie is in mijn geval wel het beste daar ik het echt op mijn tempo kan doen. Als ik een dag niet lekker ben heb ik geen zorgen dat ik eigenlijk naar school moet. Maar wat kies je dan? Ik vind letterlijk alles leuk. Dus onwijs moeilijk.

  3. De keuze is lastig, maar ik snap heel goed dat je er wel voor wilt gaan! Je bent nog jong en het voelt toch echt gek dat je dan al echt aan het werk gaat. Ik heb de pabo gedaan en was klaar op mijn 22e, nu ben ik nog steeds 22 en aan het werk. Dat voelt gek omdat ik nog zo jong ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 − 16 =