Goede voornemens

Ieder nieuw jaar bedenken we allemaal een lijst met goede voornemens, de meeste sneuvelen na een maand en andere blijven iets langer in leven. Maar het blijven voornemens, waarom kunnen we deze niet voor het nieuwe schooljaar maken?

Plannen, plannen en nog meer plannen,

Ja, ik plan al veel maar toch wil ik zorgen dat aankomend schooljaar mijn planning elkaar minder over overlappen. Ik heb nu wel eens 3 verschillende dingen op één dag. Door beter te plannen kan ik dit hopelijk verspreiden en hoop ik wat minder stress te hebben.

Aantekeningen maken,

En deze aantekeningen thuis duidelijker uitschrijven. Ik maak bijna nooit aantekeningen of een samenvatting en merk dat ik dat wel goed kan gebruiken. Omdat ik hierna misschien een HBO opleiding wil gaan doen, en dit daar wel echt voor nodig heb kan ik beter nu maar vast gaan oefenen!

Leren,

Voor mijn voorgaande toetsen heb ik eerlijk is eerlijk, thuis niet erg veel gedaan. Ik bladerde 2x het boek door en vond het daarna wel voldoende. Intussen merk ik toch wel dat veel termen dan maar tijdelijk blijven hangen en dat ik deze echt moet/wil weten. Aankomend jaar wil ik hierom ook mijn latijn (medische) weer bijspijkeren.

Huiswerk maken en lezen,

Nog zo iets, als ik huiswerk op krijg om een hoofdstuk te lezen laat ik dit vaak zitten en kom ik de volgende les gewoon onvoorbereid de les in. Ook met mijn oog op doorstuderen wil ik mij toch meer voorbereiden op de lessen, zodat ik de stof ook voor langere tijd weet maar ook wat betere vragen kan stellen in de lessen.

Meer tijd voor mezelf,

Dit heeft eigenlijk niks met school te maken, maar ik wil komend schooljaar ook wat meer tijd aan mezelf en mijn hobby’s besteden! Iets wat er de laatste tijd misschien iets te vaak bij in geschoten is maar waar ik wel behoefte aan heb.

Heb jij ook goede voornemens voor het nieuwe schooljaar? Of heb jij tips voor mij? Laat het even weten in een reactie!

PS: Ik kan de laatste tijd echt uren kijken naar school video’s op youtube! Mocht jij motivatie nodig hebben, het is echt aanstekelijk!

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 − 25 =