Hoe is het om alleen te wonen?

Zoals de meeste van jullie al wel zullen weten woon ik al een poosje op mezelf! Maar waar loop ik nou tegen aan? Wat bevalt me prima? En waar kan ik nog wel hulp in gebruiken? Je leest het vandaag!

In september kreeg ik het goede nieuws, en in oktober ben ik hier dan eindelijk ingetrokken. Samen met de kleine Fennah het beste gezelschap voor als je je alleen voelt wat dat beestje vraag veel aandacht, en als ze het niet krijgt eet ze gewoon je lievelingsbroek op!

Tegenvallers,

Het is natuurlijk niet alleen maar positief, ik heb vaak dagen over aan het einde van mijn geld en heb daarom er nog een baantje bij moeten nemen. Ik moet vaak tegen vrienden ‘nee’ zeggen omdat ik simpelweg met de hond zit, of geen geld heb. Je zit met extra huishoudelijke taken, zoals de afwas en schoonmaken en hoewel thuis de boodschappen gewoon de kast in liepen moet ik ze nu toch echt zelf doen!

Nee, het is dus niet alleen maar positief.

Leuke dingen!

Maar natuurlijk kunnen alleen negatieve dingen ook niet, ik mag nu wel altijd zelf bepalen wat ik eet (dus een tosti ontbijt is acceptabel) , Ik kan mijn muziek zo hard zetten als ik wil zonder zeurende ouders en ik bepaal mijn eigen eet tijden. Vrienden kunnen altijd langskomen, mijn deur is namelijk altijd open voor vrienden en kennissen. Ik kan af en toe een feestje geven, zonder mijn ouders het huis uit de moeten sturen.

Het valt dus tegen, maar is ook super leuk! Zal ik het je aanraden? Als je genoeg verdient, een gevuld spaarpotje hebt en het thuis een beetje zat bent dan zeker! Als je dat niet hebt denk er dan wel 2x over na, want financieel komt er een hele hoop bij en je wilt natuurlijk je leven niet beginnen met een dikke schuld!

Hoe oud waren jullie toen je op jezelf ging wonen? En waar liep jij tegenaan? Laat het even weten in een reactie!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
29 − 25 =