Huishoud tips voor studenten!

Je kent het wel, je gaat net op kamers super leuk en interessant maar er is geen mama of papa meer die het huishouden doet voor jou! Boodschappen, schoonmaken alles komt nu op jou aan en daarom vandaag een aantal handige tips voor jou huishouden.

Alles reiniger doekjes,

Dit is iets waar ik niet meer zonder kan, in plaats van een emmer, doekjes een fles allesreiniger en een hoop gemors heb je gewoon pakjes met allesreiniger doekjes. Ideaal als je even snel de tafel wilt afnemen voordat je bezoek krijgt of een vlek ergens ziet. Nu is het natuurlijk niet handig om je grote schoonmaak hiermee te gaan doen, maar kleine dingetjes is ideaal!

Haal je groenten en fruit op de markt,

Ik snap dat dit niet voor iedereen mogelijk is, soms ben je druk op de dagen dat er markt is of is het simpel weg te ver! Maar mocht je nu wel in de buurt van een markt zitten, haar hier je groenten en fruit!! Het is goedkoper dan in de supermarkt en vaak ook nog een stuk verser!

Kook voor meerdere dagen in één keer,

Mocht je nu geen vriezer hebben, doe dit dan niet want dan in het zonde! Maar heb je wel toegang tot een vriezer? Kook dan in plaats van 1 persoon portie’s gewoon voor 4 personen! En vries de rest in! Ik gok dat je niet elke dag in de keuken wilt staan ploeteren, en dan kun je een maaltijd uit de vriezer opwarmen. En in toets weken kun je toch beter je tijd kwijt zijn aan studeren dan koken?

Vries je brood in,

Een heel brood is vaak al goedkoper in de supermarkt dan een halve (in verhouding dan). Haal per dag het aantal plakjes brood uit de vriezer wat jij eet, zo gooi je niet heel veel brood weg maar eet je ook nog eens elke dag vers brood!

Dit waren mijn tips alweer! Heb jij nog een tips voor onze toekomstige studenten? Laat het dan even weten in een reactie!

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
29 − 13 =