Kerstdiner voorbereiden?

Wees nou eerlijk wie heeft er nog niet gedacht aan kerst, of stiekem al een kerst liedje geluisterd. Guilty over here! Ik ben al sinds oktober bezig met opstellen van mijn draaiboek voor het gevreesde kerstdiner, maar wat zet ik daar allemaal in? En wat regel ik als eerste?

Aller eerst nee het is niet te vroeg voor dit artikel, want het is nooit te vroeg voor kerst! Nu dat de wereld uit is kunnen we beginnen.

Datum prikken,

Dit is voor mij misschien wel een van de moeilijkste dingen. Ik werk in de zorg, mijn zusje op vakantie parken en mijn vader bij een benzine pomp wij zijn dus met 3 mensen die onregelmatig en feestdagen werken. Ik moest dus ook echt op tijd een datum doorgeven. En daarna nog duimen dat die datum ook nog echt kan. Omdat ik weet dat op kerstavond de minste problemen zijn, plande ik mijn diner hierop.

Menu’s samenstellen,

Het eerste waar ik tegenaan liep. Bij het samenstellen van mijn menu was of ik 100% plantaardig ging koken of rekening ging houden met mijn omni familieleden. Ik besloot 100% plantaardig te gaan, zodat ik mijzelf er ook prettig bij voel. Mochten hun toch vlees, vis of zuivel willen kunnen ze dat ze meenemen. Nu reken ik er niet op dat dit een probleem gaat worden omdat mijn familie overal best wel voor open staat.

Voldoende servies,

Nog zo’n puntje waar ik niet meteen aan gedacht had! Maar er zijn intussen 2 van mijn borden overleden en dat zou dus inhouden dat ik maar 4 kleine borden heb. Dat is natuurlijk niet altijd een probleem maar wel als je een gezin hebt van 5 mensen. Hiernaast had ik nog geen wijnglazen en (leuke) mokken in huis, maar gelukkig was dit met een ritje Ikea zo opgelost.

(owja, onze trip naar Ikea leverder dus ook gemberkoek huisjes op!)

De eerste probleempjes zijn dus al opgelost voor de kerstboom staat, en de uitnodiging athans nog niet de officiele is de deur uit!

Vinden jullie het leuk om op de hoogte te blijven van mijn kerst diner? Ben jij al begonnen met de voorbereidingen? Laat het even weten in een reactie!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 − 1 =