Mijn leven is een puinhoop

Nee, dit is niet een kreet voor hulp en ook niet voor mensen die graag drama lezen. Het is gewoon hoe mijn leven er op dit moment uit zien, vol slaap, geen energie en bergen en dan bedoel ik ook echt bergen afwas!

Zoals jullie weten woon ik ongeveer een jaar op mezelf, hoewel het intussen met wat vrienden van mij nu stukken beter gaat voel ik mezelf de afgrond in zakken. Ik let erg slecht op mijn voeding, neem geen rust als ik voel dat dit nodig is, en mijn huis is een gaos!

Allereerst de voeding,

Jullie weten dat ik veganistische eet, nu houd dit in dat je veel vers moet koken en eerlijk met een opleiding, 20 uur werken in de zorg en een huishouden is dit niet altijd mogelijk. Of makkelijker gezegd gewoon niet! Ik haal vaak een patatje omdat ik geen energie heb om te koken of om erna de afwas te doen. Maar ook een maaltijd overslaan is voor mij de gewoonste zaak van de wereld. Hier moet ik echt aan werken, want ik merk gewoon dat ik hierdoor minder energie heb en dat ik ook minder goed in mijn vel zit. Mede hierdoor heb ik er ook voor gekozen om minder vegan te eten, maar wel gezond te blijven eten.

Rust nemen is ook een dingetje,

Verrassend een student die aan het afstuderen is, en 20 uur werkt. Ik heb klasgenoten die het ook doen, maar voor mij begint het zijn tol te eisen. Ik heb minder zin in mijn werk en voel me steeds vermoeider als ik toch heen moet. Ook al beleef ik er ook hoogte punten, zo ben ik gisteren geslaagd voor mijn autorisatie sondevoeding geven (applaus)¬†maar is zo’n hoogte punt weer gouw verdwenen. Thuis wil ik alleen maar bezig zijn met het huishouden, en lekker de hort op met de hond maar dit krijg ik regelmatig niet meer voor elkaar, want zodra mijn ogen de bank zien ben ik verkocht.

Hebben jullie tips voor mij? Om mijzelf weer op te kunnen pakken? En weer beetje bij beetje te gaan genieten van mijn leven? Laat ze achter in een reactie! Of stuur een berichtje via Facebook!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
15 + 28 =