Luisteren naar je lijf

Iets wat voor velen van ons erg lastig is, je voelt je niet goed maar blijft doorgaan tot je kotsend boven de toiletpot hangt. Je bent moe maar wil die ene aflevering nog zien. Je voeten willen rust maar jij wilt verder? Ik ken ze allemaal, en eerlijk ik vind het zo moeilijk om naar mijn lijf te luisteren!

Vraag één van mijn collega’s, vrienden of familie en ze zullen je allemaal vertellen dat ik vaak net wat te lang door ga. Zo gaf mijn knie een kleine ander half jaar lang aan dat er iets niet goed was en besloot ik pas geleden maar eens naar de huisarts te gaan. En wat blijkt? Mijn knieschijf beweegt verkeerd, had ik nu maar eerder aan de bel getrokken dat had een hoop paracetamols gescheeld!

Werken,

Ook nu merk ik het weer, vakantie tijd ik wil overal zo veel mogelijk helpen/werken. Maar dat is wat te veel, het begon bij 2 baantjes en een vakantie baantje klinkt als te combineren met een pro planning! Maar dat vakantie baantje werd ook een bij baantje, en de planners hielden niet altijd rekening met mijn bezigheden of meerdere baantjes. Gok eens? Dat brengt weer veel stress met zich mee! Stress die ik niet kwijt kan, en kwijt moet op mijn enkele vrije dagen waardoor er weinig ik tijd overblijft.

Intussen heb ik ontslag genomen bij één van mijn bijbaantjes, dat was echt nodig! Ik werk hierna alleen nog maar in de zorg en dat slaat weer mooi aan op mijn opleiding en toekomst plannen.

Maar mocht jij dit lezen? En je hierin herkennen? Trek aan de bel! Je kan het niet alleen en je zult ergens naar je lijf moeten gaan luisteren. Niet alles kan en er zijn grenzen en die grenzen zul je moeten ontdekken.

Weet jij jou grenzen? En kun jij deze ook aangeven? Laat het weten in  een reactie!

 

 

You may also like

2 reacties

  1. Klinkt als mij! Ik ging ook altijd over mijn fysieke grenzen heen. Tot ik tegen een burnout aan zat. Nu verplicht rustig aan doen. Gelukkig wordt het allemaal goed in de gaten gehouden bij de revalidatiearts en de fysiotherapie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
25 + 15 =