De muizenstapjes naar de druif.

Oke, die titel zal niet iedereen snappen maar iedereen die mijn vorige artikel over mijn Comfort-zone heeft gelezen weet donders goed waar ik het over heb! Mocht nu denken waar heeft zij het over!? Raad ik je aan dit artikel eerst even te lezen, dan ben je namelijk weer helemaal bijgepraat!

Topacademie,

Het eerste muizenstapje wat ik ondernam was mij opgeven voor de MBO Topacademie en hier aan te geven dat ik juist uit mijn comfort zone gehaald wil worden. Niet iets wat ik eerder gedaan zou hebben dus ik zie dit als mijn eerste eigenlijk REUZE stap naar de meloen comfort zone.

De eerste masterclass werd ik dan ook meteen voor de leeuwen gegooid! Nadat mijn zusje verteld had over haar droom, vroeg de gast heer heel vriendelijk aan een onder de tafel weggezakte Carmen of zij ook wel even haar droom kon vertellen. Natuurlijk kon dit, dus de knop ging op en ik probeerde zonder van het trappetje te vallen naar voren te lopen. Een maal daar viel het allemaal wel mee, want de stoelen zaten veelte lekker. Ik deed mijn verhaal, en bleef staan om de microfoon door te geven waar door de gastheer vroeg ‘wil je hier nu zo graag blijven staan?’ Waarop ik antwoorden ‘Nee, ik geef gewoon netjes de microfoon door *giegel* ‘ Daarna ben ik weer veilig op mijn stoel terecht gekomen maar hoe weet niemand.

Bron.

Bloggen,

Hiernaast was het ook een stapje om jullie erover op de hoogte te gaan brengen, nu niet zo zeer in de zin van; ‘He, ik heb een kleine comfort-zone en weinig zelfvertrouwen dus heb medelijden met me’ Nee absoluut niet! Ik wil juist een inspiratie bron zijn voor mensen die met de dezelfde problemen rond lopen, en jullie helpen met mijn ervaring(en).

Dat instituut wat verplicht is tot je 18e.

Natuurlijk ben ik hier niet pas mee begonnen, ik begon hier mee halverwege het afgelopen school jaar. Door ook in de klas wat meer naar de voorgrond te treden, nu gaat dit de 1 week wat beter dan de andere maand maar dat heeft iedereen die aan een persoonlijk leerdoel werkt neem ik aan! Ik krijg regelmatig van mijn mentor te horen dat ik de juiste (muizen) stapjes zet om mezelf te krijgen op de plek waar ik eigenlijk heen wil, en daar ben ik best trots op!
Ook heb ik veel gehad aan gesprekken met het schoolmaatschappelijk werk, waar ik wekelijks/maandelijks even mijn verhaal kon doen en even tips kreeg om mij weer een week vooruit te slepen en dichter bij mijn doel neer te zetten.

Heb jij ook een persoonlijk doel? En wil jij jou ervaringen met het behalen hiervan delen? Plaats hem dan even in een reactie!

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
1 + 13 =