Stoplicht vriendschappen?

We kennen allemaal het begrip ‘stoplicht relatie’ maar kan dit ook met vrienden gebeuren? Op en af met elkaar afspreken, met elkaar praten? Of ben je, ook al praat je een paar maanden niet toch nog vrienden?

Lastige vragen he?! Die hierboven, maar eigenlijk best belangrijke athans dat vind ik!

Berichten sturen en ontvangen

Ik merk steeds meer dat ik waarde hecht aan vrienden waar ik nauw contact mee heb, en dat als dit even minder is door omstandigheden. Ik hier best wel mee kan zitten. Terwijl ik dit typ besef ik ook dat de eerste stap zetten voor mij ook niet vanzelf sprekend is. Meestal wacht ik af tot iemand mij een berichtje stuurt of iets wat daarop mag lijken, naja een postduif komt hier niet denk ik. Vanwege Fennah! Maar dat terzijde, als ik al eerdere gesprekken ben begonnen vind ik het lastig om alweer het gesprek te beginnen.

Misschien is dat meer een probleem van tegenwoordig?! Vroeger stond je gewoon voor iemands deur, of ze er nu waren of niet!

Ben je dan meteen minder?

Maar ben ik ook meteen minder belangrijk voor je? Als je mij één of drie maanden niks stuurt? Die vraag wou ik in dit artikel eigenlijk voor mezelf beantwoorden.

Minder belangrijk zijn, of was ik altijd al minder belangrijk dan dat ik dacht dat ik was? Schatte ik het misschien te hoog in? Ik heb geen idee! Maar dit gestoplicht? Ik vind het vreselijk! Soms vraag ik me ook wel eens af of ik iets verkeerd heb gedaan, liever dat je dat gewoon tegen me zegt. Want niemand is perfect, en dan kan ik me er tenminste aan aanpassen of er rekening mee houden.

Nu weet ik het gewoon niet? Ik denk niet dat ik persé minder belangrijk ben. Misschien ben je gewoon meer bezig met andere dingen, of heb je even niet zo’n behoefte aan gezelschap. Misschien ben ik niet de juiste persoon om dingen mee te bespreken?

Maar toch knaagt het soms, was het dan wel vriendschap?

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
14 + 1 =