Tijd voor mezelf.

Soms heb je dat even nodig, tijd voor jezelf. Even de wereld om je heen vergeten, niet denken aan wat er morgen of over een uur op de planning staan. Tijd voor mezelf nemen vind ik over het algemeen erg moeilijk, maar soms moet ik er wel even voor gaan zitten. Even zitten en aan mijzelf denken, maar hoe dat ik dat nu eigenlijk? Dat lees je vandaag!

999 vragen aan jezelf,

Pas geleden kocht ik een boekje, ‘999 vragen aan jezelf’ erg zijn geen regels behalve dat je elke vraag moet beantwoorden. Hierdoor sta je even stil bij dingen, zoals je lievelings- eten, film of bezigheid. Maar ook vind ik het wel ontspannend gewoon even aan mezelf denken, en niet bezig zijn met anderen. Gewoon dom weg wat antwoorden in een boekje schrijven, rustige muziek op de achtergrond en gaan.

Lekker op de bank,

Ook met een dekentje, een grote kop thee en een goed programma doen mij de rest even vergeten. Bijvoorbeeld al die modellen drama op de maandagavond, heerlijk! Gedachten op 0 en even nergens aan denken. Maar ook over niks praten met een stel vrienden, of juist een heel diepgaand gesprek op een onverwachts moment zijn allemaal momenten dat ik toch stiekem wel met mezelf bezig ben maar dit helemaal niet doorheb.

Overige opties,

Natuurlijk zijn er wel meer momenten dat ik even tijd voor mezelf heb maar die momenten deel ik vaak met gedachten over school of werk. Zoals lekker wandelen met de hond in het bos, uitgebreid het huishouden doen (ja, hierbij kan ik soms echt even mijn hoofd leeg maken). Maar ook het schrijven van artikels voor jullie, is voor mij een me-time momentje.

Waarmee kun jij echt even tijd nemen voor jezelf? Of heb je nog een tip voor mij? En heb jij ook zoveel behoefte aan zulke momenten als ik? Laat het even weten in een reactie!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
29 − 12 =