Veganistische feestdagen hoe doe ik dat?

De feestdagen komen langzaam om de deur kijken, en ik zit een beetje met mijn handen in het haar. Het zijn namelijk mijn eerste feestdagen dat ik veganistische ben. Na een paar grote fouten in oktober, jah ik had echt even last van een ‘eet-alles-wat-los-en-vast-zit’ maand heb ik de touwtjes weer aangetrokken, en kunnen we beginnen aan november.

Kookboeken,

Als ik ergerds een zwak voor heb dan zijn het wel kookboeken, ik had er al veel maar intussen moeten er ook wat veganistische boeken bij komen. Toen ik zag dat Sarah Visschedijk een plantaardig kookboek had geschreven speciaal voor de feestdagen was ik om! Die moest en zou ik hebben. Zo gezegd, zo gedaan intussen knippert mijn printer rood, en liggen er ongeveer 55 pagina’s naast mij uit het e-book de rest bekijken we dan maar online!

Sinterklaas

Dit heb ik al geen jaren gevierd, athans niet met de familie. Op school vieren we het nog trouw ieder jaar. En worden de lootjes ook al in begin oktober getrokken we moeten toch allemaal wel de tijd hebben! hahah!
In het e-book vind je 10 recepten speciaal voor sinterklaas. Maar eerlijk een speculaas kaki taart klinkt ook prima voor het voorjaar of ben ik de enige die het hele jaar door speculaas eet?!

Kerst,

Ook hier heb je weer 10 recepten speciaal voor de kerst geselecteerd, maar je vind ook 5 complete menu’s in het e-book. Makkelijk voor de luie vegan vrienden onder ons! Als ik even snel door de recepten blader valt het mij op de de (meeste) ingrediënten gewoon in de supermarkt te koop zijn. In vergelijking met vele andere vegan kookboeken die nog behoorlijk wat creativiteit in het vinden van ingrediënten vragen.

kerstrecepten
Bron

Oud en Nieuw,

Hier vind je allemaal lekker hapjes die je tijdens het wachten kunt eten. Athans als ik ze zo lees word het bij mij eerder vreten. Er zijn onder andere borrelnootjes, bitterballen, tofu-spiesjes met pittige sate saus en gevulde aardappelen. Misschien moet ik na dit jaar wel echt mijn goede voornemens waar gaan maken!

Maar ook daar heeft Sarah aan gedacht! In het volgende en laatste hoofdstuk vind je een ‘after holiday detox’ wat ook wel mag met al deze heerlijke recepten!

detoxrecepten
Bron

Ben jij nou ook beginnend vegan of al wat langer en loop je tijdens de feestdagen toch een beetje vast? Dan gaat dit e-book jou zeker helpen!

Korting!!!!

En speciaal voor jullie heb ik kortingscode, we blijven Nederlanders toch?! Met de code LIFEANDBLOG2017 krijg je maar liefst 15% korting op het e-book de code is geldig tot 20 november 2017! (Dan houd je nog wat over voor de nieuwe baksels!) 

Hoe kom jij als veganist de feestdagen door? en heb jij ook een zwak voor kookboeken? Laat het dan even weten in een reactie!

 

*Dit artikel is een samenwerking met feedyourneed*

You may also like

3 reacties

 1. Hoi,

  Nou weet ik niet of je ook glutenvrij eet. Anders kan je ook langs de suoermarkt om wat veganistische burgers te halen. Veel daarvan zijn wel met gluten maar ook enkelen niet.
  Wat ik lekker vind is bv vegan saté. Snij ik een tofublok in blokjes en marineer met kruiden naar favo smaak. Zelf pindasaus maken(naar moeders recept).
  Of een Quiche met eventueel glutenvrij deeg. Groenten licht bakken met kruiden. Dit in de bakvorm met deeg doen. Vervolgens kikkererwtenmeel aanlengen met water en kruiden. Verwaren zodat het wat dikker wordt. dit over de groenten doen en een 30-45 min in de oven(150-200 graden).
  Verder kijk ik ook wel wat in de kookboeken voor ideeen. Stuk of 20 veganistiche en enkele vegetarische kookboeken.
  Succes met koken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 + 27 =