Verward en verslagen

Even iemand anders zijn, hoe voelt dat nou? Kan ik niet een dag jou zijn? Vol zelfvertrouwen de wereld te gemoed gaan? Even niet bang zijn? Mag dat?

Verward en verslagen,

Die ene enkele keer blijf je hangen in dat diepe zwarte gat dat als maar groter lijkt te worden. Energie raakt op en doelen vervagen, er vormen zich nieuwe doelen of het doel blijkt niet haalbaar.
Even sta je dan stil, kijkt om je heen en vraagt je af of dit wel echt is wat je wilt. Nogmaals trekken de wolken je aandacht, je voelt je even op je gemak even is alles goed.

Daarna loop je naar huis, je voelt je anders. Wat kan jou hun mening schelen? Ik ben toch goed zoals ik ben? Maar zodra je de volgende ochtend weer op weg gaat pak je je masker en stapt op de fiets. Mijn leven is goed en ik wil niet veranderen denk je nog, maar zodra je hun weer ziet grijpt het masker je vast en laat het je niet meer los. Je wilt het wel, maar kan het niet!

Herkennen jullie dit gevoel? Met dit gevoel ga ik de laatste tijd op pad, ik word vast gegrepen doe mijn ding en ga weer naar huis waar ik mijn masker kan afzetten en met ge-wel-dige mensen kan praten en bovenal mijzelf kan zijn.

Ik probeer het wel, maar het lukt gewoon niet. En als het al lukt komt de wind er al weer aan, ik voel me dan de grond in getrapt, verward en verslagen. Ik sta stil: het overkomt me, ik durf niet meer, ik pak mijn masker op naar de volgende dag.

Ik probeer,

Ik heb het geprobeerd, en nog een keer en nog eens. Maar steeds sta ik meer in de weg, al hoewel dat gevoel krijg ik. Maar heel soms, heel soms kan ik zelfs hier mijn masker afdoen. En kan ik in gesprek, ben ik even net als jullie wat een heerlijk gevoel. Even valt het van me af, even ben ik verlost het masker komt los, maar net voor het helemaal los is komt het weer die hout greep ik snap het niet? Het ging zo goed? Waarom?

Maar toch kan ik weer een paar week vooruit, want ik was toch heel even net als de rest.

Ik las vanmorgen een quote op Facebook en moest gewoon een screenshot maken, ‘Not everyone will understand your journey. That’s okey. You’re here to live your life, not to make everyone understand’
Vertaald, ‘Niet iedereen begrijpt jou verhaal. Dat is oke. Jij bent hier om jou leven te lijden, niet om het iedereen te laten begrijpen.’
Want niet iedereen begrijpt mijn leven, maar ik zou ook geen ander willen hebben.

Als je je leven kon aanpassen, zou jij dat dan doen? En wat je aanpassen? Laat het weten in een reactie!

You may also like

14 reacties

  1. Heel mooi geschreven, Carmen. Toen je de titel liet vallen van de week per Skype, had ik al wel het vermoeden dat het artikel hierover zou gaan. Tof dat je erover schrijft. Inzien dat je een masker draagt en dit aangeven, is al een hele stap! Ik ben in ieder geval hartstikke trots op je. ❤🐻

    Luister naar de mensen die je positieve aandacht geven, je proberen te begrijpen. Niet naar mensen die je onderuit halen of die niet om je geven zoals je bent, hun mening boeit niet. 🐻

  2. Er zijn 100.000 dingen die ik zou veranderen als dat kon. 100.000 beslissingen die anders zouden zijn als ik het over kon doen en 100.000 dingen die ik hetzelfde zou doen. Zelfs als ik weet dat het resultaat negatief is.

    Dikke knuffel, volgens mij kun je die wel gebruiken.

  3. Heej lieve Carmen! Ik had nog niet gereageerd, maar dat betekent niet dat ik deze genegeerd had 🙂 Ik vind ‘m kei mooi geschreven. Echt vanuit je hart.

    Ik ben er helemaal van overtuigd dat jij jezelf kunt overwinnen. Je bent een topper en je mag altijd op m’n steun rekenen 🙂 Ga vooral zo door. In je eigen tempo. Op je eigen manier.

  4. Dit is zo herkenbaar! En ik ga op dit moment ook even door zo’n vervelende situatie. Eigenlijk wil ik alleen maar veranderen dat ik het makkelijker zou kunnen accepteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
5 + 5 =