Voorjaarsschoonmaak

Het wel bekende fenomeen, de zon begint weer te schijnen en ineens beseffen we weer wat voor puinhoop we hebben gemaakt over de winter. Tijd voor een grote schoonmaak! Dit jaar voer ik deze schoonmaak niet alleen offline uit, maar ook online! Hoe ik dat doe lees je vandaag.

Offline

Rond maart komen spontaan overal de schoonmaak producten in de schappen en in de aanbieding, tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Voor mij betekend dit kasten schoonmaken, ja ook de binnenkant die normaal vol staat! Ramen wassen, de koelkast een grondig uitzoeken en ook een heleboel dingen die ik niet heel veel gebruik weg doen. Hiervan gaat overigens niet alles de container in!

(Tipje: Er zijn veel weggeef groepen op Facebook misschien kun je jou spullen een tweede kans geven! En vergeet niet oude kleren en schoenen in de containers van Sympany te doen!)

Maar ook wil ik vaak rond deze tijd wat nieuws in huis, een nieuw kleurtje of een nieuwe invulling van mijn schilderij lijstjes! Dus daar word ook vol op naar gezocht! Dit jaar heb ik gekozen voor groen, licht blauw en de paars die zich al op mijn muur bevind gekozen dit zie je ook terug op de foto’s!

Online

Maar wat doe je dan met een voorjaarsschoonmaak online? Ik ga voornamelijk websites bij langs waar ik accounts heb die ik niet meer gebruik, zodat ik deze kan verwijderen. Hiernaast kijk ik naar groepen waar ik in zit of mensen die ik volg. Heb ik hier al een tijdje niks meer van gezien? Of interesseert dit onderwerp me niet meer? Dan verwijder ik het!

Maar er zullen misschien ook wat foto’s verwijdert worden van bijvoorbeeld mijn instagram! Foto’s die ‘mij’ niet meer juist weergeven of die ik zelf niet meer geweldig vind!

Wat doen jullie aan de voorjaarsschoonmaak? Doe je alleen online dingen of ook offline? Wil jij ook altijd een fris kleurtje in huis rond deze tijd van het jaar? Laat het me weten in een reactie!

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
7 − 2 =