Waarom alleen reizen helemaal niet zo erg is.

De meeste verhalen die je leest gaan over mensen die met meerdere personen tegelijk reizen, om ergens iets leuks te gaan doen. Maar soms is het ook heel lekker om even alleen op pad te gaan. Pas geleden ben ik alleen naar Utrecht gegaan, iets wat ik hiervoor niet vaker deed maar wat me erg goed bevallen is.

Plek in de trein,

Oke, ik moet bekennen die treinen zijn regelmatig overvol maar in je ééntje kun je je gewoon ergens tussen proppen. Zie je een lege stoel naast iemand anders? Alleen kan je er gewoon gaan zitten, geen zorgen dat je niet in de buurt van je reisgenootje zit of dat jij nu kan zitten en hij of zijn moet staan.

 

Je gaat je eigen gang,

 

In Utrecht kon ik gewoon gaan en staan waar ik wou. Wou ik ergens naar binnen, liep ik naar binnen even lekker snuffelen. Zonder dat ik ook naar winkels moest die mijn interesse niet hebben of die veel te duur zijn, zo sta je niet steeds op elkaar te wachten.

Wil je spontaan ergens anders langs reizen of nog even ergens wat te eten halen? Spring gewoon uit de trein! Niemand die jou tegenhoud of zegt ‘we kunnen nu mooi zitten’ je gaat gewoon je eigen gang.

Geen sociale verplichting,

Eerlijk is eerlijk ik ben het type dat haar oortjes inplugt op volume 80 om vervolgens 2 uur later te klagen dat mijn batterij al bijna leeg is. Maar als ik met andere mensen reis, voel ik toch de verplichting om met hun te kletsen en misschien maar 30 minuutjes muziek te luisteren. Ik wil namelijk niet over komen als asociaal!

En last but not least,

Geen druk,

Jantje wil om 10 uur thuis zijn, maar Pietje lust weer geen italiaans eten en Klaasje wil graag naar verschillende steden. Hier heb je allemaal niks mee toe doen! Je doet gewoon wat jij wil, en als jij al om 1 uur terug wil dan kan dat!

Ik vind het heerlijk even lekker zelf op pad, en alleen rekening houden met mezelf! Wat vind jij het fijnst aan alleen reizen? Of reis jij altijd graag samen om een bepaalde reden? Laat het even weten in een reactie!

You may also like

4 reacties

  1. Ik vind het heerlijk om af en toe alleen te gaan shoppen. Vooral als er sale is. Ik loop dan graag drie keer alle rekken langs voor ik besluit of ik naar de pashokjes ga. Vriendinnen hebben daar niet altijd zin in (en mijn moeder, die ook wel eens meegaat, ook niet). Heerlijk als ik dan met niemand rekening hoef te houden en ook nog eens drie keer alles kan passen, omdat ik toch nog twijfel haha

  2. Precies de dingen die jij noemt zijn de redenen dat ik soms ook gewoon graag even alleen op pad ga. Zelfs alleen naar de bioscoop ofzo vind ik soms heerlijk. Gewoon doen zoals ik het wil wanneer ik het wil 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 + 7 =