Mijn weg naar veganisme ~ Deel 2

Eerlijk, de 2e maand ging mij moeizamer af dan de eerste! Ik begon steeds dezelfde dingen te eten, en experimenteerde weinig. Dit kwam deels door mijn drukke schema, maar ook door invloeden van buiten af! Nu heb ik zelf altijd gezegd, ik pas mij aan als het echt niet anders kan! Maar deze maand, had ik soms echt een inzinking.

Oké ik ben iemand die ook wel vrij gemakkelijk is, zo bestel ik zomaar een broodje vega kip, met wat groententjes en blijkt daar boter op te zitten… Dit had ik uiteraard kunnen na vragen, maar heb ik niet gedaan waardoor ik uiteindelijk het broodje maar gewoon heb opgegeten plus de boter.

Ook was de verleiding om vis te eten in het sushi restaurant te groot. Ik heb (bijna) alleen maar vegan dingen besteld, maar at wel met mijn zusje een paar stukjes vis mee. Hiervoor mis ik echt de zelf beheersing af en toe!

Ook krijg ik soms opmerkingen die me een beetje vast nagelen aan de grond, zorgvragers die mij van allerlei koekjes en cake aanbieden en dan zeggen ‘Jullie ook altijd met jullie diëten, jullie hebben een prima lichaam neem toch gewoon’! Toch krijg ik die 90 jarige zorgvragers er niet van overtuigd dat vegan eten prima kan in de huidige maatschappij.

Oke genoeg over mijn inzinkingen,

Positiviteit;

Naast alles wat niet goed ging, voel ik me wel energieker! Ik heb bijna dagelijks zin om de keuken in te duiken, en eet dus veel gezonder op mijn chips verslaving na dan! Ik ben al behoorlijk wat afgevallen, en krijg hier ook vanuit mijn omgeving opmerkingen over en dat doe mij mentaal erg goed!

En dat mentaal goed voelen wat wel nodig na een mijn negatieve spiraal, het vegan eten heeft mij hier echt wel uit geholpen! Ik zocht meer dingen op, probeer meer nieuwe dingen en leer te gekke nieuwe mensen kennen die graag hun kennis delen.

Al met al was het een wisselende maand! En weet ik niet zeker wat ik ervan moet denken, maar we gaan gewoon door!

Heb jij ook moeite gehad met het aanpassen van je levensstijl? En heb jij hier tips en tricks voor? Laat ze dan zeker even achter in een reactie, want ik heb ze hard nodig!!! hahah

 

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 + 3 =