Mijn weg naar veganisme

Mensen dicht bij mij zullen het al wel weten, maar zo openbaar heb ik het nog niet gemeld. Rond 20 juni, keek in onder andere de documantaire forks over knives deze documentaire inspireerde mij om ook de ‘vegan’ lifestyle te gaan proberen. Ik zocht nog het een en ander uit en vertelde her en der dat ik vegan ging eten.

Eerst opmaken wat je hebt,

Ik besloot niet mijn hele vooraadkast weg te gooien om vervolgens allemaal vegan spullen in huis te halen, ik ben nog altijd een student! Langzaam aan werd mijn kast steeds meer vegan, en begon ik ook verser te eten. Wanneer ik een maand geleden nog wel eens een opwarm lasagne in de oven gooide maak ik nu een quinoa salade, en ik ben ongeveer even veel tijd kwijt!

Intussen is mijn kast (bijna) helemaal vegan, en anders kies ik meestal voor de vegan dingen. De andere eet mijn zusje wel op!

Vertellen aan je omgeving,

Dit vond ik oprecht het lastigste. Ik had namelijk nog niet alle ‘antwoorden’ op hun vragen goed in mijn hoofd zitten. Mensen begrepen het wel maar ook weer niet, vroegen voornamelijk of ik alles nog wel voldoende binnen krijg. Waarop ik weer volmondig JAHHH als antwoord gaf. Nog steeds denk ik dat er mensen zijn die het niet zullen begrijpen, maar ach hun hoeven niet vegan te eten het is voor mezelf.

Hoe gaat het me eigenlijk af?,

Tot nu toe vind ik het goed gaan! Soms zit er nog een foutje in, zoals toen ik er heilig van overtuigd was dat de oven bami schrijven van mora vegan waren. Maar er een dierlijk E-nummer in zit, balen.
Ik zweer ondertussen bij de croky bolognese chips, wat ik bij een mede-vegan blogger las held eerste klas! En ook tussen de recepten op internet kan ik uren scrollen, en dan moet ik uiteraard altijd jaloersmakende foto’s in mijn insta story of in whatsapp groepen zetten.

Vinden jullie het leuk om mijn weg naar veganisme verder te volgen? Of zou je graag recepten zien? Laat het dan even weten in een reactie!

EDIT: De bami schrijven, zijn dus wel 100% vegan! Thanks meiden uit de vegan drenthe facebookgroep!

You may also like

3 reacties

  1. Leuk om hier over te lezen! Lijkt me echt onwijs moeilijk om volledige vegan te eten. Daarbij ben ik ook afhankelijk van wat er thuis gegeten wordt, mijn ouders en broertje zijn echte vleeseters.

    1. Dan heb je er inderdaad veelal rekening mee te houden, maar flexitariër is altijd een oplossing? Misschien iets om over na te denken! Succes ermee 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 − 5 =