Welkom in Assen! ~ TAG

Rosita daagde mij uit de TAG van Northflix in te vullen over mijn eigen woonplaats, zo gezegd zo gedaan alhoewel dat aardig tegenviel. Maar ondanks dat vandaag de ‘Welkom in …..’ Tag.

– Wie ben je en wat is je connectie met Assen?

Carmen hier! De schrijfster van deze bubbel op het internet, of eigenlijk van dit blog. Toen ik 9 was verhuisde ik samen met paps, mams, broertje en zusje naar Assen. Intussen woon ik hier dus alweer 10 jaar en ben ik trotse inwoner van deze stad.

– Wat maakt Assen een fijne (woon)plaats?

 Assen is een rustige stad met voldoende faciliteiten, zo hebben we alle soorten scholen behalve een universiteit. Is er 2x in de week markt, hebben we 1x per jaar het TT-Festival en heb je eigenlijk alles wel bij de hand.
En dat alles in een stad waar je nog rustig over straat kan, en waar kinderen ook nog gewoon op straat kunnen spelen.

– Wat mis je? Wat zou naar jouw mening anders kunnen? Wat irriteert je?

 Ik mis winkels in de binnenstad, het loopt hier zo verschrikkelijk leeg dat als wij echt een dagje willen winkelen we al genoodzaakt zijn naar Groningen of Zwolle te gaan.
Ook vind ik het wel een beetje ver gaan dat er nu bejaardentehuizen in de binnenstad komen (sorry not sorry) Er zijn al zoveel te huizen hier, maar moeten ze dan ook echt naar het centrum?

– Wat vind je het mooiste gebouw?

 Eerlijk is eerlijk voor de gebouwen hoef je niet naar Assen te komen! Of ik ben zo onder de indruk van de grachten in Amsterdam geweest dat het hier allemaal tegenvalt! Mocht je echt iets willen zien zou ik voor het (oude) Drents museum gaan.

Afbeeldingsresultaat voor oud drents museum
Bron

– Wat vind je de mooiste plek?

 Het steegje tussen het Drents archief en het museum, hier krijg ik echt het idee dat ik 100 jaar terug ga in de tijd! I love it!
Ook zijn de Hunebedden super leuk om te bezoeken, ik weet 2 mooie in Rolde dat is één van de omliggende dorpen op de fiets prima te doen!

– Wat vind je de lelijkste plek?

 De gouverneurs tuin, het moet een soort park voorstellen. Wat is al apart vind aangezien 10 minuutjes lopen verder een bos lig, waar je veel lekkerder kan lopen. Maar dat terzijde, heeft de gouverneurs tuin ook niet de beste reputatie.

– Waar drink je het lekkerste bakje koffie van Assen?

 Coffee & Tasty hier kun je super leuk zitten en heb je keuze genoeg, een kop thee is hier ook echt aan te raden! Verder ga ik ook niet heel vaak ergens koffie drinken, dus of deze keuze de beste is weet ik niet.

– Wat is de leukste plek om te lunchen?

 Hier voor kies ik toch voor Plein 10, hier kun je ook prima koffie drinken trouwens. Maar de keuze op het lunch menu is hier groter dan bij coffee & tasty. De vegetarische kip saté is echt aan te raden!

– Waar ga je graag uit eten?

 Ik ben al wel 2x uiteten geweest in Assen, één keer naar het wereld restaurant super leuk maar wel zo’n prop je vol voor 25 euro concept. De laatste keer was bij ‘de poort van Assen‘ en hier heb ik heerlijk gegeten! Ook word en super goed rekening gehouden met dieet wensen of allergieën. Zeker een aanrader dus!
Toetjes bij de poort van Assen

– Stel: Je wandelt door Assen en hebt trek in wat lekkers. Waar ga je naartoe?

Heb je zin in iets kouds? Ga naar Toscana hier heb je zoveel keuze aan ijs smaken echt niet normaal! Liever een warme snack? Duik gewoon even een snackbar naar binnen, die zijn hier allemaal stuk voor stuk even goed.

– Wat is je favoriete winkel?

 Rituals! Die had oprecht hier niet moeten komen. Ik kom daar zo vaak even naar binnen waaien, om vervolgens weer 30 euro aan douche producten uit te geven die ik nog heb staan.

– Wat heb je nog nooit gedaan of waar ben je nog nooit geweest in de gemeente Assen, maar wil je zeker nog eens naartoe/doen?

 Oehhh, ik weet niet zo goed wat de mogelijkheden zijn maar ik zal vast nog niet alles gezien hebben. Een dagje lekker fietsen is nooit mis, lekker met de hond? Verder zou ik wel eens willen koe knuffelen, maar of dat in Assen zelf kan? Geen idee!

– Stel: Je krijgt familie/vrienden uit het buitenland op bezoek en ze willen Assen ontdekken. Wat laat je ze zien?

Ik zal ze direct naar de omliggende dorpen sturen! Hier is veel meer verhaal te halen en cultuur te snuiven. Mochten ze echt in assen wat willen doen, kan de Baggelhuizerplas leuk zijn om te picknicken of een dagje naar het circuit?

Ben jij al eens in Assen geweest? En wat zijn jou aanraders? Laat ze weten in een reactie en wie weet test ik ze binnenkort uit!

You may also like

17 reacties

 1. Leuk om te zien dat mijn TAG Drenthe heeft bereikt!
  Ik ben wel een aantal keer in Assen geweest, o.a. op het circuit 😉
  Maar voor de binnenstad zou ik er niet naartoe gaan… Net wat jij zegt: Dan liever naar Groningen.
  Wij hebben nu sinds een maand of 3 ook een Rituals in het dorp, dus ik herken je probleem 😉

  Bedankt voor het invullen! Ik neem het mee in het overzicht op mijn site.

 2. Hoi Carmen, leuk om te lezen over Assen vanuit een andere hoek. Alhoewel, we eten onze ijsjes en drinken de koffie op dezelfde plek.

  Leuk je gevonden te hebben.
  Groetjes, Jeanine.

 3. Halo Carmen… kom hier binnenvallen via de blog van JAJO waar ik terecht kwam via MARIJE 😉

  Wat leuk om jouw antwoorden te lezen… en te zien hoe een jong iemand tegen ‘onze’ stad aankijkt…

  Ik weet eigenlijk nog niet of ik hem ook ga invullen omdat ik zelden tot nooit in de stad kom maar aan de andere kant begint dit stokje wel te kriebelen 😉

  Groet, Melody

 4. Hier een geboren Drent uit Groningen. Via Melody kom ik uit bij jou. Vanmorgen heeft de Tag Winschoten aangedaan. Wat heb je hem leuk ingevuld.
  Wat mij echt opvalt is dat iedereen in Assen klaagt over de winkels…dat zou toch een hint moeten zijn voor de gemeente…

  1. Denk winkels, het maai beleid, een en al gedoe hier en klachten opsturen (zelfs met foto’s) werkt gewoon niet. Ze zouden hier echt wat beter op de inwoners moeten inspelen! En bedankt Marije!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
25 − 15 =