Ik wil een pauze knop

Zou het niet handig zijn? De wereld om je heen even op pauze zetten? Ik zou het wel willen, even mijn verantwoordelijkheden op pauze. ‘Moet dingetjes’ die even niet moeten en alleen maar leuke dingen doen, lekker schrijven, lezen of erop uit met de hond.

Volwassenheid

Oke, allereerst ik weet niet of dit een bestaand woord is. Maar ik vind hem goed passen als kopje. Mijn volwassenheid heeft al aardig wat taken op zich moeten nemen: ik woon op mezelf, er moet brood op de plank komen, en ik besloot toen ook nog eens de hond mee te nemen.
Soms moet je er een extra baantje nemen, en soms ben ik zo op dat ik alleen nog maar op de bank kan liggen en alles pijn doet (nee ik ben nog geen oudwijf!). 

Maar zo heel af en toe zou ik willen dat al die verantwoordelijkheden even op pauze kunnen.

Inspiratie les

Tijdens mijn deelname aan de mbo-topacademie, moest ik een inspiratie les geven. Mijn gekozen thema was: ‘word niet te snel volwassen.’ De groep waarbij ik mijn les hield was behoorlijk onder de indruk, en stil.

Maar oprecht, lees jij dit nu en voel je je te verantwoordelijk voor dingen? Of vind je dat je te snel volwassen wordt? Neem alsjeblieft een stapje terug!! Eenmaal verder kun je niet meer terug en helaas bestaat die pauze knop die ik zo graag wil nog niet.

Soms zou ik inderdaad even terug willen, alles laten afhangen van papa en mama. Ik zou dan willen dat ik ’s avonds beneden kom en er een warme maaltijd klaar staat, dat ik niet de enige ben die voor de hond zorgt en dat ik mij niet zorgen hoef te maken over kleine dingen als ‘is het raam wel dicht?’

Dus mocht jij bezig zijn met een prototype levens pauzeknop, ik meld me op hem te testen!

Ben jij snel volwassen geworden? Welke situatie zou jij op pauze willen zetten? Laat het weten in een reactie!

 

 

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
20 − 10 =