Zorgen is niet alleen een beroep.

Vandaag is de dag van de zorg. Voor mij een dag om even extra te denken aan de mensen die meer denken aan mensen om zich heen, dan aan zichzelf. Mensen in de beroepsgroepen, van helpende tot arts en de fysiotherapeut niet te vergeten. Jullie staan vandaag even in het zonnetje!

Zorgen is…

Zorgen voor, het is als een vuur wat in je brand een soort passie maar toch anders. Je bent er altijd voor anderen, cijfert jezelf aan de kant want wie wast mevrouw huppelepup als jij je ziek meld omdat je knie even niet meewerkt vandaag?

Een vuur wat ik al vanaf jongs af aan heb, een vuur wat nog nooit gedoofd is, maar wel bijgebogen. Eerst de vraag, ‘wat wil je later worden Carmen?’ ‘ZUSTER’ antwoordde ik altijd volmondig. Op het VMBO kozen we richtingen en mijn droom was nog altijd hetzelfde: ik zou verpleegkundige worden, en stroomde dus ook door naar zorg en welzijn. Vanaf dat moment 5 jaar verder ben ik al ruim over de helft van mijn opleiding verpleegkundige.

Is het wat ik verwachte? NEE, absoluut niet. Ik vind het alleen maar leuker! Als klein kind denk je alleen aan het ziekenhuis maar er zijn zoveel meer plekken!

Mijn vuur

Mijn vlam ging tijdens mijn 2de stage alleen maar harder branden en werd als maar groter. Het was een stage in de gehandicapten zorg, een doelgroep die mij gegrepen heeft, en ik ben bang dat ik niet meer los gelaten word. Een bijzondere doelgroep, dat wel.

Mijn vuur begint pas net, sinds ik ook zelfstandig wat meer mag doen en intussen mij een weg vind in de Thuiszorg ga ik het alleen maar leuker vinden. Ik leer, ik luister en ik geef maar soms mag je ook een beetje nemen sommige mensen zijn ons zo dankbaar! En daar ben ik onze beroepen groep dankbaar voor. Voor het werk wat wij verrichten, voor de zorgen die wij maken als iemand anders het (even) niet kan, voor de tranen die we vangen en de glimlachen op sommige mensen hun gezicht!

En daarom heb ik respect voor alle zorgmedewerkers!

 

 

You may also like

2 reacties

  1. Wat super goed dat je werkt in de zorg! We hebben veel meer mensen nodig die doen wat jij doet! Overigens één kleine opmerking: het is de dag van de verpleging, in België is er wel een dag van de zorg maar die valt in maart en in Nederland hebben we wel een week van de zorg, maar die valt ook op een ander moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
11 − 7 =