Jezelf uit beeld verliezen

Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd als MBO verpleegkundige, en ben ik ook meteen aan een nieuwe uitdaging begonnen in de meervoudig beperkten zorg. Nu was dit ook mijn stage plek in mijn 2e leerjaar van de opleiding dus helemaal nieuw was het niet. Toch ben ik mezelf helemaal uit beeld verloren, en niet alleen mezelf maar ook mensen die dichtbij mij staan.

Het is jullie vast niet ontgaan dat de tekorten aan personeel in de zorg alleen maar erger worden, helaas merken wij dit ook maar dan op de werkvloer. Normaal staan we met 4 personen op de groep zowel ‘s ochtends als ‘s avonds de afgelopen tijd hebben we bijna dagelijks met 1 dienst te kort gewerkt. Mijn extra taak is het rooster, ik zorg dat tekorten bij collega’s terecht komen en dat we met zoveel mogelijk mensen staan. Nu snappen jullie vast mijn schuldgevoel tegen over mijn collega’s, en dat ik heel veel diensten zelf probeerde op te lossen.

Ik maakte werk weken van 6 dagen, en alleen maar lange diensten. Af en toe een laat naar vroeg combinatie en 1 dag vrij om bij te tanken en weer aan de slag te gaan en dat met een 20 uur contract. De eerste maand ging dit wel, maar daarna begon ik te merken dat dit niet geschikt is voor mijn lijf.

Het begon met een koortslip en eindigde 2 dagen ziek op de bank. Schoolziek was ik wel eens geweest de afgelopen jaren, maar zo ziek dat ik mij ziek moest melden voor werk niet, ik baalde ervan want ik wist als geen ander waar ik mijn collega’s mee op zou zadelen en toch moest ik het loslaten.

Ik was al weken niet uit geweest met mijn vriendinnen, had vrienden weken geen berichtjes gestuurd en op mijn vrije momenten deed ik niks anders dan voor de televisie hangen om zo maar mijn energie te sparen. Toen ik ziek was wist ik dat er iets moest veranderen, ondanks dat ik het heel lastig vind probeer ik minder diensten zelf op te lossen. Geef ik dingen makkelijker uit handen en maak ik meer tijd voor mijn vrienden en vriendinnen en indirect dus ook voor mezelf.

Als ik nu heel eerlijk mag zijn, wou ik dat ik dit eerder had gedaan.

Ben jij jezelf wel eens uit beeld verloren? Wat deed jij om er weer boven op te komen? Wat was jou keerpunt?

 

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
2 + 17 =