Positief blijven

De laatste tijd loop ik tegen een hele hoop negativiteit aan, en het vreet aan me! Ik heb het gevoel opgezogen te worden door deze negativiteit, en soms voelt het alsof ik wel mee ‘moet’ doen.  Anders ben ik weer een buitenbeentje, een ander en niet één van de rest.

Beginnen bij het begin,

Om jullie even bij te praten, heerst er al een paar maanden een negatieve sfeer op mijn werk. Ondanks dat ik van mijn werk geniet en er graag ben, word dit steeds minder. De negativiteit begin ook aan mij te knagen, en dat uit zich in een hele boel emotionele momenten. Ik kan me de laatste weken niet meer inhouden en zit regelmatig met tranen in mijn ogen op het kantoor, in de woonkamer of sta zo aan het bed.

Inmiddels heb ik een week vakantie erop zitten en merk ik dat de negativiteit niet in mij zit, maar dat het om mij heen zit.

Wees positief,

Ik wil hier niet mee zeggen dat je niet negatief mag zijn, maar ik wil hiermee zeggen dat het anderen heel erg kan beïnvloeden in hun doen en laten.
Bedenk eens tegen wie jij de laatste dagen iets heb gezegd, was dat positief? Of negatief? Had je het misschien positief kunnen afsluiten en heb je dat ook gedaan?

Als ik deze vragen na ga, blijkt dat ik best veel negatieve dingen zeg. Een beetje geklaag hier, moppertje daar en oeps misschien wel iemand beledigt? Ondanks dat dit helemaal niet bewust de bedoeling was.

Complimenten en feedback,

Hoe moeilijk het ook is om feedback of een compliment te krijgen, je kan er wel wat mee! Denk aan persoonlijke groei maar ook het aannemen dat je iets daadwerkelijk goed hebt gedaan, of op een mooie manier uitvoert.
Ik vind zelf complimenten nog lastiger aan te nemen dan feedback, maar ik probeer het wel. Ook wil ik gaan proberen om al mijn collega’s tijdens of na de dienst een compliment te geven, om zo wat meer positiviteit in de groep te krijgen!

Wat doen jullie eraan om een positieve sfeer te behouden? Laat het weten in een reactie!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 − 24 =