Terug bij een oude liefde

Af en toe heb ik er al eens iets over laten vallen, maar vandaag komt het dan ein-de-lijk op mijn blog. Sinds een kleine 2 maanden geef ik training, iets waarvan ik niet dacht dat ik het ooit ging doen maar toch ben gaan doen! 4 jaar heb ik dit zelf gedaan in mijn kinder/tiener jaren, en nu begeleid is de jongste groep opweg naar een grote mijlpaal hun eerste of één van de eerste optredens die ze gaan geven binnen het jeugd circus!

Terug in de tijd,

Van mijn 10e tot mijn 14e heb ik bij het jeugd circus gezeten, de meest gestelde vraag die je krijgt als je daarover begint is ‘wat doe je dan allemaal?’ Nou, eigenlijk alles! Acrobatiek, jongleren, eenwielers (ook die van 1,50m of 2,40m hoog!) maar ook goochelen en koord lopen word er getraind. Eigenlijk alles wat je ook in een normaal circus tegen komt, op de dieren na dan! Mijn favoriete act, devil stick soms sta ik al klaar in een webwinkel om er zelf één te halen maar dan twijfel ik weer omdat ik niet weet of ik het nog kan. Genoeg gepraat tijd voor wat foto’s uit de oude doos!

Moesika, Stoelen, 2012.
Moesika, Kogels, 2012.
Moesika, Illusie, 2012
Moesika, Eenwielers, 2012
Jung Dong, Komische acrobatiek, 2011
Jung Dong, Tournee, 2011
Moesika, Training stoelen, 2012
Mystique, Devilstick, 2010

Heden,

Leuk he! Al die oude plaatjes? Inmiddels geef ik training aan de aspiranten op woensdagmiddag, in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar. Dit is de jongste groep, die voor het eerst in aanraking komen met het jeugd circus.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het enorm naar mijn zin heb! In het begin vond ik het wel een beetje raar, al die tijd weggeweest en misschien wel veranderd in mijn persoonlijkheid en uiterlijk want zeg nou zelf tussen 14 en 20 zit best een stuk van het opgroeien. Maar gelukkig voelde het weer als vroeger, stiekem wel een beetje alsof ik nooit weg ben geweest!

Hebben jullie iets waar je graag weer naar terug zou willen gaan, ondanks dat je bent opgegroeid? Laat het weten in een reactie!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
6 + 3 =